Hallo daar!

Mijn naam is Nicolas Duchatelet.

Ik ben getrouwd en vader van 3 fantastische kinderen. Professioneel heb ik ondertussen ruim 10 jaar ervaring in het coachen van jongeren, gezinnen en teams op een ervaringsgerichte manier.

Al snel ontdekte ik de passie in het coachen en ondersteunen van mensen. De energie die ik hierdoor kreeg, maakte dat ik doorheen de jaren verschillende opleidingen volgde in functie van coaching. Zo volgde ik ook een opleiding tot slaapcoach bij de Nederlandse slaapdeskundige en droomritmecoach Stephanie Molenaar.

Droomritmecoach

Zelf heb ik ook mogen ervaren hoe het is als jonge ouder wanneer kinderen niet doorslapen. Zowel mijn vrouw als ik, wij als gezin en onze kinderen hebben het effect van slaapproblemen op vele vlakken waargenomen. Hadden we toen maar een slaapcoach die ons hierin kon begeleiden.

Vanuit deze ervaring en de passie voor het coachen hoop ik jullie te mogen helpen en bijstaan in deze uitdagende periode.

Wat is Slaapcoaching?

Slaapcoaching is er voor alle gezinnen die slaapissues ervaren bij hun baby of peuter én voor toekomstige gezinnen die reeds met slaapgerelateerde vragen zitten.

Intake

Via een uitgebreid intakegesprek wordt er gekeken naar de fysieke, softe en slaap technische factoren. Hierbij hebben we niet alleen oog voor het kind, maar ook voor de ouders.

Slaapplan

Als slaapcoach breng ik deze factoren in kaart, biedt uitgebreide info over het effect van deze factoren en stel ik een geheel gepersonaliseerd slaapplan op in heel concrete stappen.

Coaching

Via de nodige begeleiding zorgen we ervoor dat gezinnen op een comfortabele en veilige manier, voor zowel ouders als kind, het foutgelopen slaapgedrag terug op de rails krijgen.

De Droomritme Methode

We streven naar slaapcoaching op maat van het gezin. Bij Leienest werken we daarom volgens de droomritme methode, waarbij we op een liefdevolle manier, zonder traantjes, en via een holistische blik met het slaapgedrag van jullie baby of peuter aan de slag gaan.

Slaapcoaching gaat voor ons verder dan het kinderbedje. De volledige omgeving is van belang, zodat jullie op het juiste moment, binnen de juiste timing en op de juiste manier aan slaap kunnen werken. We bieden een oplossing die ook op lange termijn werkt en focussen ons hierbij op de fysieke, softe en slaaptechnische factoren. Hierbij voorzien we jullie van de nodige informatie om inzicht te krijgen in het proces dat jullie aangaan.

Daarnaast vinden we het van uiterst belang om op maat van kind én ouders te werken. Niet alleen het kind, maar ook jullie zijn van belang in dit proces. We nemen daarom ook altijd de tijd om te luisteren naar jullie zorgvraag en noden. Op die manier loopt het traject zowel voor jullie kindje als voor jullie steeds op een comfortabele en veilige manier.

Voor Iedereen

Ik geloof erin dat élk gezin de kans moet krijgen om uit te groeien tot een liefdevol nest, waarbij alle partijen de mogelijkheid hebben zich maximaal te ontplooien

Beter Samen

Ik geloof in de capaciteit en goodwill van élk gezinslid om bij te dragen tot de uitwerking van dit liefdevol nest. Ik geloof erin dat een holistische en ervarinsgerichte aanpak gezinnen hierbij kan helpen.

Als Team

Ouders hoeven niet de gehele verantwoordelijkheid te dragen bij de opbouw van hun gezin. Het is mijn doel om ook andere instellingen die een rol spelen bij (toekomstige) gezinnen te informeren en vormen in deze visie en aanpak. We hoeven niet naast elkaar te werken, maar als één team. Enkel zo krijgen gezinnen de maximale ondersteuning die ze nodig hebben.

Aanbod

We bieden verschillende opties aan. Uiteraard kunnen we samen bekijken welk pakket het best aansluit bij jullie noden. Bij Leienest vinden we fysieke consultaties een grote meerwaarde tijdens de ondersteuning binnen jullie traject. Uiteraard kunnen consultaties ook digitaal aangeboden worden indien dit voor jullie het traject haalbaarder maakt.

Small

Ideale kennismaking

 • Kennismakingsgesprek (gratis)
 • Analyse aan de hand van een intake document
 • Bundel met de nodige tools en handvaten
 • Consultatie (1u) om bundel door te nemen en vragen te beantwoorden
 • Follow up na 2 weken

Medium

Doelgroep 0-4 jaar

 • Kennismakingsgesprek (gratis)
 • Analyse aan de hand van een intake document
 • Uitgebreid en persoonlijk stappenplan
 • Consultatie (1u) om plan door te nemen en vragen te beantwoorden
 • Opvolgtraject van 4 weken (1 x 30 min consult per week)
 • Alle nodige informatie gelinkt aan het stappenplan
 • Telefonisch begeleidingstraject van 4 weken

Large

Doelgroep 0-4 jaar

 • Kennismakingsgesprek (gratis)
 • Analyse aan de hand van een intake document
 • Uitgebreid en persoonlijk stappenplan
 • Consultatie (1u) om plan door te nemen en vragen te beantwoorden
 • Opvolgtraject van 6 weken (1 x 30 min consult per week)
 • Alle nodige informatie gelinkt aan het stappenplan
 • Telefonisch begeleidingstraject van 6 weken

We hanteren een kilometervergoeding van € 0,40/km bij huisbezoeken

Wil je graag gratis een eerste kennismaking?

Neem gerust vrijblijvend contact met me op!

Laat een berichtje na

0476 37 44 04

slaapcoach@leienest.be

Toekomststraat 57 - 9800 Deinze